Skal Verdensholdet På Turne, På Trods Af Corona?

Billede: dgi.dk
Denne artikel indeholder betalt reklamelinks og er skrevet til fordel for et firma som støtter artiklen økonomisk. Ellers ville hjemmesiden ikke kunne løbe rundt.

DGI Verdensholdets store show QUA skal afholdes i 2020 i August og September, men spørgsmålet som mange stiller lige nu er hvorvidt showet kan risikeres at blive aflyst på grund af coronakrisen.

Netop dette har vi undersøgt og fundet svar på så du kan få ro i sindet.

Som det ser ud lige nu fortsætter DGI verdensholdet deres planlægning til det store QUA show, trods coronavirusens udbrud.

Da showet først afholdes i August og September har DGI valgt at fortsætte arbejdet, da de tror på at denne krise vil være stilnet af inden da, men intet er sikkert.

DGI kan dog ikke udelukke at showet muligvis kan blive aflyst, hvis situationen ikke er forbedret, men det vil kun tiden vise.

Hold dig evt. Opdateret på DGI verdensholdets facebookside for at få det seneste nyt om deres turne show.

Gymnaster dyster om en plads på DGI verdensholdet

At komme på verdensholdet er noget af det absolut højeste for mange danske gymnaster, derfor er det naturligvis ikke nemt at få en plads.

Det er kun muligt at søge ind på holdet hvert andet år, og derfor møder der ofte mange aspirerende gymnaster op når der bliver afholdt optagelsesprøver.

Til udtagelserne denne gang var der hele 175 af de bedste gymnaster fra hele Danmark, men kun plads til 28 på det eftertragtede verdenshold.

Optagelsesprocessen kører over to perioder, hvor den første fandt sted d. 15/16 februar i Vejle.

Her skulle gymnasterne gennemgå forskellige spørgsmål samt bevægelsesøvelser.

Her gik 58 gymnaster videre til anden runde som finder sted i påsken.

Under optagelsesprøverne i påsken vil DGI vælge de 28 gymnaster som skal udføre det store QUA show i august/september i år.

Herunder kan du se et lille fra første optagelsesrunde:

Verdensholdet kræver Hård og intensiv træning

Efter man er blevet optaget på verdensholdet starter en periode med en hård og intensiv træningslejr.

Forløbet består af mange forskellige aktiviteter som fx:

  • Træningslejr
  • Træningsweekender
  • 12 opvisninger i Danmark
  • Verdensturne på 6 måneder til både Afrika, Asien, Australien, Costa Rica, USA, Sydamerika og selvfølgelig Europa.

Som om det ikke var nok, skal holdet efter deres træning og turne også udføre yderligere 22 shows i Danmark, samt adskillige i Europa.

Det er ikke før sommeren 2021 at landsholdet afslutter forløbet ved landsstævnet i Svendborg.

Trods det hårde arbejde, kan mange tidligere verdensholdsgymnaster konstatere at det er en helt speciel form for fællesskab og sammenhold man opnår under forløbet, og det helt sikker er noget enhver gymnast vil finde livsbekræftende.

Hvis du selv mener at du er en ret skarp gymnast, og gerne vil udfordre dig selv yderligere, kan det måske være at du skal sigte efter en plads på verdensholdet i fremtiden, det er helt sikkert en unik oplevelse for livet, og en fantastisk måde at udfolde sin gymnastkarriere på.

Tak for støtten

Til slut vil vi gerne takke Wellvite for deres støtte til dette indlæg. På Wellvitas side kan du finde hjælpende produkter til fx tunge ben eller trætte ben.

Magasinet-Gymnast er ikke længere et fysisk magasin. Magasinet Gymnast er i dag et frivilligt online medie for gymnastik, som bliver støttet af annoncekroner fra firmaer for at få det til at kunne lade sig gøre. Indsend gerne din nyhed på facebook siden: Gymnastik

Læs mere på "om os"

I en af vores seneste artikler stillede vi spørgsmålstegn ved om Verdensholdet m…
Læs mere
I et indlæg på Gymdanmark.dk's facebook side skriver de at samtlige gymnastik-ev…
Læs mere
Danmark er lukket ned. og Corona lukker opvisninger i hele landet DGI har allere…
Læs mere
Skuffede gymnaster, børn og bedsteforældre. En hel sæson med planlægning og træ…
Læs mere