Hvem Opfandt Gymnastik?

Billede: Pixabay
Denne artikel indeholder betalt reklamelinks og er skrevet til fordel for et firma som støtter artiklen økonomisk. Ellers ville hjemmesiden ikke kunne løbe rundt.

Når vi snakker om gamle sportsgrene, så er gymnastik bestemt en af de sportsgrene, der bør fremhæves. Der findes nemlig beviser for, at vi har lavet noget, der minder om gymnastik i over 5000 år.

Hvem opfandt gymnastik? Det var muligvis oldtidens grækere og romere, der opfandt gymnastik. Vi ved, at man 3.000 år før vores tidsregning dyrkede noget, der minder om gymnastik i oldtidens Grækenland og det romerske rige. Den første bog om gymnastik blev udgivet i 1500-tallet af den italienske læge, Hieronymus Mercurialis, der udgav bogen “De arte gymnastica”.

Man kan altså ikke pege på en bestemt person, organisation eller lignende, der opfandt gymnastik. Det er klart, at den gymnastik, som vi dyrker i dag, er meget anderledes end den, der blev udført for 5000 år siden.

Men grundelementerne ser ud til at have været nogenlunde ens, nemlig konkurrencen i, hvem der var dygtigst til at lave specifikke akrobatiske øvelser.

I Danmark kan man til gengæld godt pege på særligt ét individ, der har spillet en bærende rolle for udbredelsen og indførelsen af gymnastik i Danmark, nemlig Franz Nachtegall. Franz Nachtegall var med til at etablere institutioner, uddannelse, bøger og skolefag inden for gymnastik. Danmark var i øvrigt det første land i verden til at indføre Almueskoleloven.

Magasinet-Gymnast er ikke længere et fysisk magasin. Magasinet Gymnast er i dag et frivilligt online medie for gymnastik, som bliver støttet af annoncekroner fra firmaer for at få det til at kunne lade sig gøre. Indsend gerne din nyhed på facebook siden: Gymnastik

Læs mere på "om os"

Hvis du har set sports akrobatik før, så har du sikkert været meget imponeret ov…
Læs mere
Gymnastik er efterhånden blevet en meget populær idrætsform i Danmark. Flere og …
Læs mere
Gymnnastikkens historie går længere tilbage, end de fleste går og regner med. Fa…
Læs mere
#1 Gymnastik er en af de ældste sportsgrene, der findes. Faktisk stammer det hel…
Læs mere
Springerknæ er navnet på en betændelse eller irritation omkring eller under knæs…
Læs mere