Hvad Er Rytme Gymnastik?

Billede: Pixabay, geralt
Denne artikel indeholder betalt reklamelinks og er skrevet til fordel for et firma som støtter artiklen økonomisk. Ellers ville hjemmesiden ikke kunne løbe rundt.

Rytme gymnastik bliver ofte sammenlignet med dans, fordi man et eller andet sted "danser" på et gulv. Kernedefinitionen for rytme gymnastik er musik, bevægelse og rytme, hvor man her også udvikler sin motorik og kropsbevidsthed. 

Flere former for rytme gymnastik

Breder du rytme gymnastik-begrebet mere ud, findes der flere former for gymnastik, hvor det rytmiske perspektiv indgår. 

Teamgym

En sport, der er begyndt at blive mere populær i Danmark. Teamgym er en konkurrencesport, hvor du konkurrerer i 3 decipliner; rytme, spring på bane og spring i trampolin. Den rytmiske serie har visse krav, som skal være opfyldt for, at den kan blive godkendt, når serien er med til konkurrence. Her skal den rytme gymnastik være meget ens, da man på den måde får flest point. Fejl i en af de tre discipliner bliver til minuspoint.

Hvis du har set OL-gymnastik, kan du sammenligne de rytmiske sekvenser, som gymnasterne laver, en smule med Teamgym. I Teamgym er de dog flere på gulvet og der bliver konkurreret både indenfor mænd, kvinder og mixet hold.

Grand Prix

Denne sport er også konkurrencegymnastik, hvor man konkurrerer mod andre gymnaster i serier med og uden et håndredskab. I deres rytmiske serier er der også visse krav, der skal være opfyldt for, at de bliver godkendt til konkurrencerne. Til disse konkurrencer bliver der også udvalgt, hvilke håndredskaber der må blive brugt. 

Dette er også en OL-disciplin og sporten handler meget om teknik og smidighed. Til disse stævner bliver der konkurreret både i grupper og som single.

Foreningsgymnastik

Det er nok den sport, de fleste kender til. Gymnastik på alle niveauer og hvor der er plads til alle. Jeg elsker det koncept. Jeg er selv repræsenteret som gymnast i en forening og laver rytme gymnastik hver uge med fokus på netop musik, bevægelse og rytme. Det er en fed sport og jeg kan kun anbefale den til alle. 

Skiltet øverst viser, at artiklen var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du bestille et stort og flot udvalg af marguerit smykker. Uden støtten fra Perlen Odense kunne artiklen ikke lade sig gøre.

Magasinet-Gymnast er ikke længere et fysisk magasin. Magasinet Gymnast er i dag et frivilligt online medie for gymnastik, som bliver støttet af annoncekroner fra firmaer for at få det til at kunne lade sig gøre. Indsend gerne din nyhed på facebook siden: Gymnastik

Læs mere på "om os"

Power Tumbling er en disciplin indenfor springgymnastik, hvor der kun er et foku…
Læs mere
Hvis du, som mange andre, oplever mindre eller større smerter i dine håndled, så…
Læs mere